Az NCAP-stílusú használt autós baleset-teszt

rossz rozsdás autókból származó rozsdás autóknak 20 % -kal nagyobb esélye van a balesetben, az Euro NCAP kritériuma alapján elvégzett autóbaleset-teszt szerint 20 % -kal nagyobb esélye van. –
Az ötödik generációs Volkswagen golfot és az első generációs Mazda 6-ot az Egyesült Királyság összeomlási tesztügynöksége, Thatcham Research ellenőrizte a Svéd háztulajdonosok Szövetségének és a svéd biztosítónak, a Folksamnak.
Reklám – A bejegyzés az alábbiakban folytatódik

• A legbiztonságosabb autók eladó
Az eredmények azt mutatták, hogy a jelentős alváz -rozsda alacsonyabb euró NCAP -pontszámot okozhat, mint a korábban elért autó, és az utasokat lényegesen sokkal nagyobb kockázatnak helyezi el. A Mazda 6 pontszámát minimalizálták a gyenge négycsillagos besorolásról a gyenge háromcsillagos kivitelre, az autó a 37-ből a 37-ből 18-ból 26-ra esett le.
A Golf MK5 ötcsillagos besorolástól négycsillagos eredményre esett, bár a teszteredményei nem voltak elég jelentősek ahhoz, hogy az utasokat nagy veszélybe tegyék. Thatcham ellenőrzési jelentése szerint a Mazda alvázának egyes részeit „rozsda súlyosan lefedte”.
Folksam szerint az Euro NCAP pontszámok esése azt jelezte, hogy a Mazda lakói 20 % -kal magasabbak lesznek, ha balesetben megölik. Míg Thatcham ellenőrzési jelentése szerint a rozsda teljes hatását nehéz felmérni, ez azt jelezte, hogy az autó szerkezete nem volt képes sikeresen átvinni a terheléseket, és a kormánykerék és a dummy közötti interakciót okozva ”.
10

Thathew Avery azt mondta, hogy a korábbi tanulmányok azt mutatták, hogy a Rust nem nagy kérdés az Egyesült Királyságban használt autókról, de a teszt kiemeli a helyszíni ellenőrzések szükségességét. Hozzátette: “Nincs szükség szisztematikus tesztelésre, de ha európai szinten egyes modellek rosszul végeznek, akkor a pontos ellenőrzéseket végezhetjük az összeomlásuk kipróbálására.”
Szeretne sokkal többet megtudni Thatchamról? Ezután olvassa el a bejegyzésünket, amely leírja a Crash Test szakértőit ​​…

Leave A Comment