A Lister Jaguar ‘Knobilbly’ Road-Legal Classic Racer

kiderült, hogy a tavalyi híreket követően, hogy a Lister Motor Company visszatér, a cég bejelentette, hogy az újjáéledt Lister Jaguar „Knobbly” versenyautó teljes előírást mutat. Az ikonikus modell két változatát állítják elő, az egyik a dedikált pálya használatához, a másik pedig a közúti törvényes lesz.
• Lister Automobiles visszatérés
Reklám – A cikk az alábbiakban folytatódik

A „Knobilbly” beceneve a faragott és az izmos karosszéria miatt a Lister bejelentette, hogy a kezdeti ára 259 000 és 249 000 font – plusz adó – az út és a pálya verziója számára. Az eredeti 1950 -es évek modelljeiről ismert, hogy 1,2 millió fontot hoznak az aukción.
Mechanikusan az új Lister Jaguars ugyanazzal a Jaguar D-típusú motorral van felszerelve, amelyet az eredeti modellekben használnak. A verseny specifikációjában a 3,8 literes motor 330 lóerővel rendelkezik, és képes elérni a legfeljebb 181 mph sebességet. A hagyományos, kézzel épített konstrukció az új Lister Jaguars középpontjában marad, mindegyik modell összeállítva, hogy megfeleljen minden ügyfél konkrét követelményeinek.
Az újjáéledt modell egy teljesen új, gyárilag jóváhagyott, az FIA/HTP K. függelék történelmi versenyének belépésével jár, anélkül, hogy kockáztatná a nem gyár elismert, replika autók vásárlását. A kezdeti termelés rendkívül korlátozott lesz, mivel az idei termelési futam 50 % -a már eladták. Az első modellek áprilisban hagyják el a Cambridgeshire gyárat.
• A legnagyobb jaguárok valaha

Leave A Comment