A Nissan azt hitte, hogy az Egyesült Királyság akkumulátorgyárának bejelentését ezen a héten

hirdetik, hogy a Nissan a kormányzattal folytatott tárgyalások utolsó szakaszában van egy „Gigafactory” akkumulátorgyártó létesítmény megnyitásával kapcsolatban, amelyet a héten később hirdethetnek meg a Sunderlandben. –
A BBC szerint remélhetőleg 2024-ig a gyár online lesz, amikor az Egyesült Királyság által gyártott autókban az Egyesült Királyság által gyártott alkatrészek száma növekszik, az Egyesült Királyság és Az Európai Unió a Brexit -tárgyalások részeként.

2021 -es legjobb új autók: Az év közúti tesztelésének áttekintése

A BBC azt állítja, hogy noha a projektbe történő kormányzati beruházások mértékét nem tették közzé, ez hozzájárul az összköltséghez, amely várhatóan összesen több száz millió font lesz.
Reklám – A cikk az alábbiakban folytatódik

A Nissan már előállítja az összes elektromos levelet a Sunderland-en, és egy új akkumulátorgyár építése utalna arra, hogy a jövőbeni all-elektromos Nissan modellek is gyárthatók az Egyesült Királyságban. A cég meglévő helyének Sunderland-i bővítése azt mutatja, hogy a Brexit utáni Nagy-Britannia a Nissan legnagyobb Japán elektromos járműgyártó központjává válik, évente 200 000 plug-in járművet épít, és több ezer munkahelyet teremt.
Azt mondják, hogy a pletykált új gyárat az Envision – a Nissan kínai akkumulátorgyártója – irányítja, amely 2019 -ben vásárolt a japán márka világméretű akkumulátorüzemeiben.
A motorgyártók és kereskedők Társasága korábban hangsúlyozta annak fontosságát, hogy az autóipari cégek az Egyesült Királyságot választják az új gigafaktorák építéséhez az autótermelés és a kibocsátási célok elérésének eszközeként.
Az Egyesült Királyság első Gigafactory -jének – a Britishvolt telephelyének Northumberland -ben – építése 2022 -ben kezdődik, 2023 -ig működni fog, és 2027 -ben teljes kapacitással kell rendelkeznie, ahol évente 300 000 lítium -ion akkumulátort fog előállítani.
A Coventry Városi Tanács és a Coventry repülőtér szintén februárban bejelentette, hogy közös ajánlatot tesz egy tervezési kérelem benyújtására, és 2 milliárd font összegű finanszírozást fordít az autóipari cégek számára a West Midlands -i gigafaktory számára, de ezt még nem erősítették meg.
A Nissan szóvivője elmondta a Financial Times -nak, hogy a cégnek „jelenleg nem tervezi bejelenteni ezt az időben”, míg az Envision szóvivője hozzátette, hogy „nincs további terve vagy megjegyzése, amelyet ebben az időben kell tennie”.

Nézze meg a Northvolt és a Volvo új európai gigafaktory terveit …

Leave A Comment