A Motorsport hangja, Murray Walker meghal a 97 éves korában

Az F1 kommentár legenda Murray Walker halálát ma bejelentették. 97 éves volt.
Walker a Forma -1 és a Motorsport hangjává vált az Egyesült Királyság közönsége számára egy olyan kiváló szakma során, amely sokkal több mint 50 éves volt, ahol nem hárult lelkesedése és a sport iránti látszólagos szerelme megnyerte a rajongók légióit.
Reklám – A rövid cikk az alábbiakban folytatódik

1923. október 10 -én Birminghamben született, és a második világháború alatt szolgált, miután a Sandhurst Királyi Katonai Főiskolán végzett.
A BBC és az ITV számára dolgozó félreérthetetlen hangja a TV -ben a Formula 1 lefedettségének alapvető kíséretévé vált. Már egy jól ismert és népszerű műsorszóró figura, 1978-tól a BBC teljes munkaidős F1 kommentátoraként telepítették, miután James Hunt 1976-os bajnoki győzelme volt, amelyet Walker kommentált, és megemelte a sport népszerűségét. Murray Walker 2001 -ben fedezte az utolsó versenyét, amikor az Egyesült Államok Grand Prix után nyugdíjba vonult.
A British Racing Driver’s Club nyilatkozata elmondta: “Nagyon szomorúan osztjuk meg a híreket a BRDC társult tagjának, Murray Walker OBE -nek.
“Egy barát, egy igazi motorsport legenda, a nemzet preferált kommentátora és egy fertőző mosoly.
“Köszönjük Murray -t mindazért, amit a közösségünkért tett. Répje meg a barátunkat.”
A hivatalos F1 Twitter -fiók tweetelt: “Rendkívül szomorúan halljuk, hogy Murray Walker elhunyt. Szenvedélye és a sport iránti szeretet rajongók millióit inspirálta szerte a világon. Örökké része lesz a történelemnek, és drágán lesz. nem fogadott.”
Martin Brundle, a Walker karrierjének vége felé gyakran Walker társvezérlője, írta: “Nyugodj békében, Murray Walker. Fantasztikus ember minden tekintetben. Nemzeti kincs, kommunikációs zseni, Formula 1 legenda.”

Leave A Comment