Az énekes bemutatja a Porsche 911 Turbo Restomod-ot 444BHP

Kaliforniai székhelyű Porsche 911 Expert Singer a Porsche Type 964 Turbo új „Restomod” verziójával, amely-csak a helyzetben, nem vagy a teljes Porsche Anorak A 911 Turbo Designs belső kódneve 1989 és 1993 között fejlesztette ki.
A 964-generációs Porsche 911 Turbo Singer verziója egy átfogó prototípuskészítés, valamint a piackutatási tanulmány eredménye, amelyet a márka telefonja „Turbo Study” -nak hív Turbófeltöltés 911.

Új 2023 -as Porsche 911 nagyon kevés álcázással talált

Az eredeti autóhoz hasonlóan, egy léghűtéses, lapos hatban lévő benzinmotor táplálja, bár az Singer fokozta az elmozdulását 3,6 literről 3,8 literre. A motor új pár turbófeltöltőt, kortárs elektromos pazarlakat, valamint egy új víz-levegő intercooler rendszert kap-amelyek mindegyike azt jelenti, hogy a motor most megbízhatóan 444 lóerővel képes létrehozni.
Reklám – A rövid cikk az alábbiakban folytatódik

Összehasonlításképpen: a 3,6 literes 964 911 Turbo 355 lóerővel hozott létre, amikor elhagyta a gyárat, és érdemes megjegyezni, hogy az Singer mindezen kiegészítő lóerőt megsemmisítette, miközben megőrizte a motor hagyományos léghűtéses kialakítását. Egy további pont, amire érdemes gondolkodni, az, hogy a 444 lóerős motor a tartományba való belépési pont. Ha a vevő még sokkal több energiát akar, az Singer kötelezi magát.
17

Ebben a konkrét Singer 911 Turbo -ban – ez a kék jármű, a legelső ügyfélvásárlás – egy új, hatsebességes kézikönyv sebességváltó segítségével továbbítja a hatalmát a hátsó kerekekhez. Az alváz szintén modernizálódott a szén -kerámia fékek hozzáadásával, valamint egy új felfüggesztési rendszerrel, amelyet az ügyféligény szerint a távolsági körutazáshoz hangoltak.
És bár ez a testhéj úgy tűnik, mintha egy eredeti 964 -re tartozik, (bár néhány további szellőzőnyílással, egy kissé eltérő hátsó szárnyhoz, valamint egy új elülső oldalhoz), nem. Ez egy teljesen új szénszálas reprodukció, amely nemcsak lefordítja az autó járdaszegét, ám ez szintén növeli a torziós merevségét.
A kabin pontosan ugyanazt a luxuskezelést kapja meg, krémbőr kárpitozással, fa műszerfal díszítésével, valamint az Singer védjegyének öt órás műszercsoportjával. Hasonlóképpen van néhány kortárs lény kényelme, például okostelefon -telepítés a középső konzolba, elektromosan állítható, valamint fűtött sportülések, valamint egy új légkondicionáló rendszer.
Mindezek az eszközök azonban a vevő ízlése szerint megváltoztathatók. Az üzlet által leírt sokkal tipikusabb választások közül néhány közé tartozik a zajosabb sport kipufogórendszer, a merevebb felfüggesztés, a tapadásvezérlés, az ABS és a sebességtartó automatika. Az Singer még olyan messzire is megy, hogy négykerék-meghajtással alakítsa ki a járművet, annak ellenére, hogy az igazság, hogy a 964 generációs 911-et soha nem adták meg a gyárból.

Most kattintson ide közvetlenül ide, hogy megnézze a rally ihlette énekes ACS-t …

Leave A Comment