A DVLA Nets £ 42 ezer £ a külföldi autókkal való szorításban, Welcoming Welcome

A Siffeur és az autó engedélyezési ügynöksége (DVLA) által vezetett sikeres kísérleti rendszer, amely a Nagy -Britanniában nem regisztrált külföldi autókra törekszik, országos műveletgé nőtte ki magát Az Express kizárólag felfedheti.
A külföldi autósok hat hónapig vezethetnek a saját országuk tányérjain, mielőtt jelentkezniük kellene az Egyesült Királyság regisztrációjára, és fizetniük kell az autó jövedéki adóját. Mivel a tárgyalást 2014 áprilisában indították, a DVLA közel 3000 autót fogott le külföldről, amelyek illegálisan túlléptek az Egyesült Királyságban, és sokkal több, mint 42 000 fontot fizetett az elveszített adókban.
Reklám – A rövid cikk az alábbiakban folytatódik

A tárgyalás első hat hetében 237 nem regisztrált külföldi autót fogtak el, de a Car Express által kapott adatok szerint a program azért van, mert jelentősen bővült. Míg csak négy rendõri erõ részt vett a pilótában, ez most 15 -re emelkedett, a rendszer segítségével és a HM Bevételi és Customs (HMRC) hozzájárulásával.
A legújabb adatok azt mutatják, hogy tavaly a DVLA közel 1800 járművet fogott le, néhány hónapban sokkal több, mint 200 nem regisztrált külföldi autót elkoboztak.
2012 és 2014 között, mielőtt a kísérleti rendszer megkezdődött volna, összesen mindössze 143 autót fogtak le – ez csak egy töredék, mint a 2015 -ös átlagos havi adatok.
A rendszer sikere részben a HMRC és a rendõri erõk együttműködésén alapul. A HMRC információkat nyújt a rendõrségnek, akik automatikus számlemez -felismerési adatokat használnak, hogy segítsék a törvényt megsértõek azonosítását. A Thames -völgy, a Hampshire, a West Midlands és a Northamptonshire -i rendõrség volt az első, aki részt vett, és a rendszer most Nagy -Britanniában növekszik. A Skócia rendõrség az egyik legutóbbi erõ, amely a DVLA -tól a járművek megragadására irányuló decentolált hatalmakat kap.
Az elkobzott autók tulajdonosai bírósági elszámolást kapnak, amelynek megegyezik a kivételes autó adómértékének 1,5 -szerese, plusz 30 font. Azok, akik megtagadják a díj megfizetését, a hatóságok büntetőeljárhatnak.
Eddig a kormány 42 703 GBP -t tudott behajtani a bírósági elszámolásokon keresztül, és sikeresen büntetőeljárást indított a 621 sofőrért, hogy nem fizette meg a szükséges közúti adó- és regisztrációs díjakat.
A DVLA szóvivője elmondta a Car Care Expressnek: „Ez a fellépés segített eltávolítani a külföldi regisztrált autókat, amelyek potenciális veszélyt jelentenek az utakon, és egyértelmű üzenetet küldtek arról, hogy a törvényt megsértő személyek számára nem fizetik ki, nem fizetik ki adókat és tedd veszélybe az emberek életét. ”

Hozzátette: “A tárgyalás befejezése óta a DVLA továbbra is a rendõri erõkkel dolgozott, hogy foglalkozzon a külföldi regisztrált autók kérdésével.”
Mit gondolsz a DVLA külföldi autókkal kapcsolatos szorításáról? Tudassa velünk az alábbiakban …

Leave A Comment