Az új riasztórendszernek köszönhetően új figyelmeztető rendszer lehet a gyalogosok figyelmeztetésére az EVS

gyalogosok számára, akik egy elektromos jármű útjára sétálnak.
Az úgynevezett Eblader néven a rendszer a 11 vállalat, valamint az EU, valamint a Nissan, a Renault, valamint a PSA Peugeot Citroen Carmakers, valamint a PSA Peugeot Citroen közreműködő munkájának eredménye.
Reklám – A rövid cikk az alábbiakban folytatódik

Egy videokamerából áll az autó szélvédőjében, amely észreveszi a gyalogosokat, a kerékpárosokat, valamint más úthasználókat. A gyalogos vagy más közúti felhasználó felismerésekor hat hangszóró a zajt a célzott egyéneknél sugározza, hogy figyelmeztesse őket az EV jelenlétéről.
A zaj 5dB alacsonyabb, mint a hagyományos benzin- vagy dízelmotor által termelt, és úgy fejlesztették ki, hogy az irritációt minimálisra csökkentsék.
Lehet, hogy csökkenti az eseményeket, beleértve az úthasználókat, valamint az EV -ket is – egy forró téma a gépjárműgyártók és a közúti biztonsági jótékonysági szervezetek között. A The Detader rendszert tavaly kipróbálták a valódi világban egy Nissan Leaf prototípusban. Reméljük, hogy a Detader Job -ból összegyűjtött eredmények kialakítják a jövőbeli kutatási tanulmányokat, valamint az EV gyalogos riasztási hangokra vonatkozó EU -szabályokat.
David Quinn, a Nissan e-Vader munkavállalója elmondta: “Célunk az volt, hogy az autók kimutathatósága közötti optimális egyensúlyt fedezzünk fel, miközben megtartjuk a zajszennyezés csökkentését, amely az egyik fantasztikus előnye, amelyet az EV-k kínálnak.”
Hallgassa meg az itt beágyazott figyelmeztető zajt, és értse meg, mit gondol. Tudna -e használni egy sokkal jobb zajt?

Leave A Comment