A Lexus LF-C2 Roadster Idea fújja a tetejét

A Lexus LF-C2 Roadster Idea-t a LA motoros show-ban tették ki-a vadonatúj Lexus RC kupé átváltható verziójának áttekintése.
A hagyományos cseppekről eltérően azonban az LF-C2-nek nincs tetője. A Lexus kijelenti, hogy ezt „úgy tervezték, hogy a sofőr és az utazók számára a legjobb felülről lefelé vezető vezetési élményt nyújtsa”, bár valójában ez valószínűleg azt jelenti, hogy az üzleti vállalkozás elmenekült az egyik megtervezésére. Várjon még egy ötletes verziót – valószínűleg a következő évben a Genfi Motor Show -n – összesen összecsukható fém vagy anyag tetővel.
Reklám – A cikk az alábbiakban folytatódik

Nincs meglepetés a stílus szempontjából, mivel az új Roadster hasonló elülső végét veszi a rögzített tető testvéréhez. Ez azt jelenti, hogy az aláíró orsó rács, valamint az éles LED -es fényszórók, valamint egy pár tátongó légszellőzőnyílás, valamint egy meghatározott motorháztető gyűrődések sorozata.
7
Az adsclose erről a hirdetésről

Hátul felfedezheti az L alakú hátsó lámpákat, a krómozott quad kipufogógázokat, valamint egy kiejtett hátsó diffúzorot. Egy hatalmas, 20 hüvelykes könnyűfém kerekek, valamint a mély többrétegű festékek teljes megjelenése.
Yasuo Kajino, az LF-C2 fő tervezője elmondta: „Ösztönösen vonzódtak és befolyásoltuk azokat a dolgokat, amelyek megragadják a fény szépségét. Amikor valamit a megfelelő fénybe helyez, az emberek olyan módszerben látják, amely még soha nem volt. ”
Belül az új LF-C2 2+2 kialakítással rendelkezik-arra utalva, hogy a hátsó ülések csak a fiatalok számára készültek, vagy rendkívül alkalmi felhasználásra használják a rövid utazásokat. A középső konzol a jármű teljes hosszát futtatja, és pontosan ugyanolyan élénk sárga színben fejeződik be, mint a külső. A műszerfal „vonzó, bármennyire egyszerű műszercsoportot” kap, a központi képernyő és az analóg óra mellett.
7

A LED-es lámpák a belső ablakvonal mentén futnak, valamint van egy bőr kormánykerék, valamint a karosszéria-átölelő ülések. Noha nem erősítik meg, az ötlet valószínűleg nagy csomagtartót kínál – az igazságnak köszönhetően nincs tető, hogy összecsukva töltse ki.
Még nincs szó a motorokról vagy az energiáról, azonban arra számítunk, hogy az ötlet pontosan ugyanazt a 450 lóerős 5,0 literes V8-at működteti, mint a gyártásra kész RC F Coupe, amely a jövő év elején az Egyesült Királyságban kerül forgalomba. Ennek a kialakításnak egy nyolc sebességű automatikus sebességváltó van, kormánykerékre szerelt lapátokkal.

További információnk – valamint a legfontosabb fotók – közvetlenül a LA motoros show -ból a következő 24 órában.
Vásárolna egy járművet tető nélkül? Értsük meg az alábbi megjegyzésekben …

Leave A Comment