A Ford bemutatja a szívrohamot észlelő autók ülését

Fűtött ülések, masszázs ülések, szellőztetett ülések voltak, amelyek elképesztőek lehetnek, és az ülések, amelyek áthelyeznek, hogy a helyükön tartsák a kanyarodást. De a Ford még egy lépést tett az autóülés technológiájának, olyan ülésekkel, amelyek képesek felfedezni a szívrohamot.
Az ülésekben az „Elektrokardiográf” (szív-monitoros) érzékelők használata egy szabálytalan szívverés felfedezéséhez, egy autós videokamerával kombinálva, amely észleli, hogy a sofőr mikor csökken az ülésén biztonságosan abbahagyni, ha probléma van. Ezután felhívhatja a sürgősségi szolgálatokat az Ön számára.
Reklám – A rövid cikk az alábbiakban folytatódik

A Ford Kutatóközpontjának igazgatója, Pim van der Jagt elmondta a Financial Times-nak, hogy a technológiát fejlesztették ki, amikor “a 100 éves vezetési autók a jövőben nem lesznek rendellenesek”. Ebben az esetben a szívroham és más egészségügyi állapotok a balesetek egyik fő okává válhatnak.
Van der Jagt úr azt mondja, hogy “a 65 év feletti emberek kb. 30 % -ának van valamilyen szív szabálytalansága”. És mivel a régebbi autóvásárlók száma drasztikusan emelkedik, ez aggodalomra ad okot.
A várhatóan az idősebb vásárlók külön fizetni akarnak ebből a technológiából, mivel felismerik a későbbi életben a szív események valószínűségét.
De a Ford Kutatóközpont Dr. Achim Linder hozzátette, hogy az ülés más körülmények között is felhasználható, például “magas vérnyomás vagy elektrolit egyensúlyhiány”.
A Ford még nem feltárja, mikor lehet pontosan ez a technológia elérhetővé tenni, de van der Jagt úr azt mondta, hogy kevesebb, mint öt évbe telik a termelés belépése.
Gondolod, hogy a Ford szívmonitoros ülés technológiája jó ötlet? Ez valami, amiért külön fizetne? Tudassa velünk az alábbi megjegyzés szakaszban …

Leave A Comment