Az Anglia autópályáinak fő kérdései az autóban lévő érintőképernyők biztonságát

Anglia autópálya-vezetője megkérdőjelezte az autóban lévő érintőképernyők biztonságát. Jim O’Sullivan, az Anglia Autópálya-igazgatója-az angol autópályákért felelős szervezet-és az utak kiszámítását-biztonsági okokból elmondta a londoni „We Not Tets” autóban lévő érintőképernyők közönségének.
Az Európai Bizottság becslései szerint a balesetek 10–30 % -át az autósok elvonása okozza, míg a gépjárműgyártók a fűtéstől és a légkondicionálástól kezdve a rádiókig és a napfénytetőig, az érintőképernyőkig vándoroltak.
Reklám – A bejegyzés az alábbiakban folytatódik

• Apple Carplay: mindent, amit tudnod kell
O’Sullivan aggodalmát fejezte ki e tendenciák miatt, mondván: „Nyilvánvalóan gondolkodnunk kell az érintőképernyőkről, kicsi, hegenfinom gombokkal”, hozzátéve: „Nem szeretjük őket biztonsági szempontból”.
O’Sullivan válaszolt egy olyan kérdésre, hogy az autópályákat hogyan lehet digitalizálni anélkül, hogy elidegenítené a technológiailag kevésbé ügyes autósokat.
A Highways England jelenleg új „járműben lévő jelzőkészülékek” rendszereket tesztel, amelyek az autópálya-gantriákon általában látható információkat és az autópályák útjelző tábláit jelenítik meg az autópályákon.
A kísérleti séma csak lehetővé teszi a kifejezetten felszerelt teszt autók számára az adatok fogadását, és nem ismeretes, mennyi ideig tart, mielőtt a technológiát a gépjárművezetők használhatják, és helyettesíthetik a standard jelzéseket.
O’Sullivan szerint a hangos aktiválást olyan rendszereket kell végrehajtani, hogy megbizonyosodjanak arról, hogy a felhasználói interfészek „intuitív” és „ismerősnek tűnnek”, mielőtt kommentálnák az érintőképernyőkkel kapcsolatos megjegyzéseket.
A korábbi kutatások azt találták, hogy a SAT-NAV programozásának ugyanolyan zavaró lehet, mint egy mobiltelefon használata. Miközben a törvény nem tiltja az infotainment képernyőket a gépjárművekben, ha a rendõrség úgy véli, hogy az autósok hagyományos vezetõjét hátrányosan érintik az autóbani elvonás, akkor a vezetés és a figyelem nélküli vezetés felszámolása, amely három büntetést hordoz be. Kilenc pont és bírság akár 2500 font.
Gondolod, hogy a gépjárművek érintőképernyő -vezérlői biztonságosak? Tudassa velünk a megjegyzésekben …

Leave A Comment