A Hennessey Venom F5 új, nagysebességű tesztelési videóban

Hennessey kiadta az új, 1,792 lóerős Venom F5 hiperkocsi videóját, amely nagysebességű tesztelés alatt áll egy kifutópályán. Az új felvételeket az autó tervezett futtatása előtt, a NASA Kennedy Űrközpontban, idén később közzétették, ahol a Hennessey célja az F5 állítólagos 31 mph -os legnagyobb sebességének ellenőrzése.
Reklám – A rövid cikk az alábbiakban folytatódik

Az alábbiakban bemutatott videoklip azt mutatja, hogy a Hennessey Venom F5 nagysebességű futtatáson keresztül felfelé mozog. A hátsó lökhárítóra szerelt hasznos videokamerának köszönhetően most már tudjuk, hogy a hiperkocsi lángokat köpködik minden egyes fojtószelep -váltáson.

Mi a leggyorsabb gyártási autó a világon?

A Hennessey Venom F5 -et úgy fejlesztették ki, hogy a Koenigsegg Regera és a Bugatti Chiron Supersport kedvelőivel versenyezzenek. A termelés mindössze 24 egységre korlátozódik, mindegyik 2,1 millió dollár (körülbelül 1,5 millió font) kiindulási ára. De annak a szemcseppes figurának ellenére, mind a 24 autót már a Rich Hyper autó rajongói is felkapták.
Ha azonban megnézzük a Venom F5 állítólagos figuráit, megértheti lelkesedését. A 3,1 millió font Bugatti felének fele kerül, de Chiron-humbling 1,792 lóerőt és 1,617 nm nyomatékot eredményez-elég-mondja Hennessey, 0-62 mph időtartamra 2,6 másodperc.
Még ennél is lenyűgözőbb módon a cég azt is mondja, hogy az F5 8,4 másodperc alatt fedezi a 0-186 mph sprintet, ami gyorsabb, mint a Forma-1 versenyző. Száraz, a méreg súlya 1 360 kg, ami az autónak az állítólagos teljesítmény-súly arányt adja meg tonnánként 1 322 lóerő.
Venom F5 ordít a nagy sebességű tesztelés során a pic.twitter.com/2th0xrktnt
– HennesseyperForceance (@hennesseyperf) 2022. január 10.
Az energia egy iker-turbófeltöltésű, 6,6 literes V8 motorból származik, amelyet Hennessey kifejlesztett és teljesen házon belül épített. A motorokat nagy szilárdságú, könnyű alkatrészek, beleértve a kovácsolt alumínium dugattyúkat, a kovácsolt acél összekötő rudakat, a titán kipufogócsonkot és a tuskó-alumínium szívócsonkot.
Új Hennessey Venom F5: alváz és aerodinamika
Sok rendkívül erős hiperkocsival ellentétben a méreg négykerék-meghajtás nélkül történik. Ehelyett az energiát egy hétfokozatú automatikus sebességváltón keresztül továbbítják a hátsó kerekekhez, míg Hennessey szintén nagy hangsúlyt fektetett az aerodinamikára, hogy elősegítse teljesítménycéljait.
Reklám – A rövid cikk az alábbiakban folytatódik

Leave A Comment