A BMW Diesel Engine

által üzemeltetett Toyota verso Az új Toyota Verso-t a BMW-forrású 1,6 literes dízelmotorral választják meg a bevezetésből a jövő év elején. A megosztott hajtómű nyilatkozata a BMW és a Toyota közötti első partnerség az új műszaki partnerségükben.
• Toyota News és vélemények
A motor egy 111 lóerős 1,6 literes dízelmotor, amely 270 nm nyomatékot hoz létre, és mindössze 119 g/km CO2-t bocsát ki. Pontosan ugyanaz a motor, amelyet a BMW 1 sorozat, valamint az előző generációs mini táplálására használnak. Noha a BMW dízelmotorjait nem értik finomításuk szempontjából, lenyűgöző hatékonyságot kínálnak, ami valószínűleg vezetõ tényező a japán márka azon döntésében, hogy partnerként működik a német céggel.
Reklám – A cikk az alábbiakban folytatódik

2011-ben volt, amikor a BMW úgy döntött, hogy a Toyota-t mind az 1,6, mind a 2,0 literes dízelmotorok számára biztosítja. A Verso a legelső Toyota kialakítás, amely részesül egy BMW motorból, amely a jövő hónapban gyártja a Toyota Toyota Adapazari üzemében, Törökországban. Ez a Toyota versenyképes riválisát biztosítja olyan járművek számára, mint a Vauxhall Zafira Tourer, valamint a Renault Scenic, amelyek mindkettő tiszta 1,6 literes dízelüzemeket használ az üzleti vásárlók elbűvölésére.
A BMW-eredetű motorok szintén részét képezik a két gyártó közötti szélesebb körű partnerségnek, amely magában foglalja az üzemanyag-sejtrendszer és a közös sportautó együttes fejlesztését. A gyártók szintén kutatási tanulmányt készítenek a lítium -levegő akkumulátorokkal kapcsolatban – ami forradalmasíthatja az elektromos járműveket.

Leave A Comment