A Renault kinevezi Luca de Meo -t új vezérigazgatónak

Luca de Meo -t hivatalosan kinevezték a Renault vezérigazgatójává, a társaság megerősítette.
De Meo az év elején lemondott a Seat vezérigazgatójává, és pletykákat váltott ki a francia társasághoz intézett gyanúsított lépésről.
• A legjobb vételi hátrányok
Az olasz születésű autóipari ügyvezető igazgató július 1-jén vesz részt a Renaultban. Ebben az időben Renualt kinevezte Clotilde Delbos asszonyt ideiglenes vezérigazgatóvá, aki július óta támogatja a De Meo -t.
Reklám – A bejegyzés az alábbiakban folytatódik

A bejelentést kommentálva Jean-Dominique Senard, a Renault igazgatótanácsának elnöke elmondta: „Nagyon örülök ennek az új kormányzásnak, amely döntő lépést jelent a csoport és a szövetség számára. Luca de Meo a gyorsan változó autóvilág nagyszerű stratégiája és látnoka. Tudása, de az autók iránti szenvedélye is valódi eszközt jelent a csoport számára. ”
A kinevezés jelzi a Renault elsőbbségének első fő jelét, figyelembe véve, hogy Carlos Ghosn -t a pénzügyi kötelességszegés gyanúja miatt letartóztatása után eltávolították a társaság pozíciójából.
Luca de Meo az ülés főnökeként lép le
A székhely főnöke, Luca de Meo, a saját kérésére lemondott vezérigazgatói pozíciójáról – erősítette meg a spanyol cég.
De Meo-t 2015 novemberében kinevezték a Seat vezérigazgatójává, miután egy hatéves stint a VW marketing igazgatójává vált. A Seat Finance alelnöke, Carsten Izensee addig fogja vállalni a szerepet, amíg a társaság megerősíti.
Egy hivatalos nyilatkozat kijelentette: „A Seat tájékoztatja, hogy a saját kérésére és a Volkswagen csoporttal való közös egyetértéssel Luca de Meo lemond a székhely elnökeként. Luca de Meo a csoport tagja továbbra is, amíg észreveszi.
De Meo a spanyol cég vagyonának drámai fordulatát irányította hivatali ideje alatt, és a márkát a SUV piacra indította, először az ATECA-val, majd a kisebb Arona és az új hétüléses Tarraco követte. De Meo felügyelte a cég lépését is, hogy a CUPRA -t saját önálló márkájává tegye.
Az ülés tavaly közel 69 000 autót értékesített az Egyesült Királyságban, ami 9,44 % -kal növekedett egy piacon, amely összességében közel 3 % -kal csökkent.

Ön szerint mit fog jelezni ez az ülés jövőjére? Tudassa velünk gondolatait az alábbi megjegyzésekben …

Leave A Comment